design in red

Kafti Design

KAFTI DESIGN grundades 2007 av två systrar, Monika Brauntsch (f. 1974) och Sonia Slabon (f. 1972). I sin barndom läste de en armenisk berättelse om en kung som byggde ett magnifikt palats. Det tog tre dagar och tre nätter att gå igenom hela byggnaden, men trots all prakt saknades ändå något. En vis gammal man sade till kungen att det som behövdes för att fullborda bygget var den legendariska Kafti, en fågel som hade makten att lysa upp insidan av slottet. Systrarna använder idag berättelsen som en symbol för sina idéer om form och design.

Systrarna hämtar sin inspiration från naturen, från resor och från spännande möten. De fascineras av den industriella miljön och använder råämnen som är typiska för regionen. Systrarna samarbetar med lokala producenter och objekten tillverkas av återvinningsbara och ekologiska material.

Typiskt för KAFTI-objekt är kombinationen av funktionalitet och estetik och de svarar mot behovet av prisvärd god design.

KAFTI DESIGN har deltagit i många polska och internationella utställningar, bl.a. Gdynia Design Days (Gdynia, Polen 2008, 2009), DMY (Berlin, Tyskland 2009), Polska folk! (London, UK 2009) och European Design (Tokyo, Japan 2009), Spirit of Poland (London 2011, Tokyo 2011).